Onze ‘huisregels’ voor het ontwikkelen van Digitale Producten

Een goed digitaal product draait om mensen

Hoe vaak spreken we niet over ‘gebruikers’ in de digitale wereld? Te vaak vergeten we dat we producten maken voor onze vrienden, buren en moeders. Door hun wensen, problemen en gewoontes altijd in ons achterhoofd te houden bedenken, ontwerpen en bouwen wij de beste producten.

Een goed digitaal product werkt.

Zonder deze basisvoorwaarde zijn alle andere voorwaarden waardeloos. Een site moet snel laden, toegankelijk zijn voor mensen met slechte ogen en live staan. Een site of app moet gewoon werken. Altijd. Overal. Op elk scherm.

Een goed digitaal product lost een probleem op.

Als een product waarde toevoegt verkoopt het beter en delen gebruikers hun positieve ervaring met anderen.

Een goed digitaal product is simpel

Geen gebruiksaanwijzing. Geen fancy knoppen die niemand begrijpt. Een goed product wijst zichzelf. De gebruiker is in controle en interacties zorgen niet voor verassingen of verwarring. Pas als al het overbodige is gestript, is het product af.

Een goed digitaal product is mooi

Mooi is subjectief, maar toch universeler dan velen denken. De interface gepolijst tot op de pixel, de teksten vriendelijk en duidelijk, het kleurenpalet uitgebalanceerd. Esthetisch goed ontwerp zorgt voor rust en vertrouwen.

Een goed digitaal product is vriendelijk

Digitale producten draaien om interactie. Een goed product nodigt uit om in gesprek te gaan en te verkennen. De gebruiker kan klikken, vragen en typen.

Een goed digitaal product is duurzaam

Een goed product gaat jaren mee. Dat geldt voor digitale producten ook. Natuurlijk, de interface moet af en toe ververst worden, de code af en toe bijgeschaafd, maar de kern van het product moet staan als een huis, en dus niet bij elke nieuwe technologische wind uit elkaar vallen.

Een goed digitaal product is nooit af

Dit is misschien wel het grootste verschil tussen fysieke en digitale producten . Een digitaal product is levend en blijft in verschijning veranderen. Alles is immers meetbaar en kan dus non-stop bijgestuurd, aangepast en verbeterd worden.